Sari la conținut

Ai nevoie de ajutor?
info@regenage.ro

Liste de dorințe Coș
0 articole

Limbă

Monedă

Avans în lupta împotriva cancerului la sân: Speranță și progrese în tratament

25 Jan 2024
Avans în lupta împotriva cancerului la sân: Speranță și progrese în tratament

Diana Vitan Martinas ,
Country Manager Regenswiss

Prieteni dragi, din dorinta de a veni catre voi mereu, cu informatie medicala valoroasa, de actualitate, doresc sa va impartasesc toate noutatile pe diferite subiecte pe care le abordez ca moderator in emisiunea “Tableta De Sanatate” alaturi de invitatii mei, nume marcante din medicina romaneasca, pasionati de evolutie, nou si binele pacientilor lor.

Astazi vom vorbi despre:

Avans în lupta împotriva cancerului la sân: Speranță și progrese în tratament

Cancerul la sân rămâne una dintre cele mai comune și periculoase forme de cancer întâlnite în rândul femeilor. Cu toate acestea, în ultimii ani, o mulțime de cercetări și descoperiri semnificative au avut loc în domeniul diagnosticului și tratamentului acestei boli, aducând speranță și progrese în lupta împotriva cancerului la sân.

La inceputul lunii octombrie, am avut in platou, in cadrul emisiunii “Tableta de Sanatate” pe :Alexandra Zerbea, medic specialist Oncologie Medicală și Ana-Maria Tobescu, medic specialist Radioterapie, cu care am intrat in mai multe detalii legat de Tableta de sănătate, tema zilei: Cancerul de sân și radioterapia SGRT/DIBH.
Inmpreuna cu distinsele invitate, concluzionam, importanta prezentarii la medic, in urmatoarele situatii:
-la un control de rutina, dupa 35 ani
-la medicul de fam, caruia sa i cerem trimitere spre specialist, cand avem un membru al fam (parinti) cu cancer (de orice tip) pt a efectua testarea panelului genetic, sa stim din timp daca avem vreo gena declansatoare care ar putea duce la un astfel de diagnostic
-la medicul de familie, care sa ne trimita la specialist, de fiecare data identificam la palpare, ceva la san..
Un factor crucial în combaterea cancerului la sân este diagnosticarea precoce. Avansurile în imagistică medicală, cum ar fi mamografia digitală, rmn ul si tomografia computerizată, au îmbunătățit capacitatea de depistare timpurie a leziunilor suspecte. Dezvoltarea și utilizarea testelor genetice, cum ar fi analiza mutațiilor BRCA, pot ajuta la identificarea persoanelor cu un risc crescut de a dezvolta cancer la sân și pot ghida strategiile de prevenire și tratament.

Tratamentul cancerului la sân s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani. Terapiile țintite precum terapia hormonală și terapia țintită HER2 ajută la blocarea anumitor gene sau proteine responsabile de creșterea tumorală, reducând astfel extinderea și reapariția cancerului. Chimioterapia a evoluat și ea, cu noile medicamente îmbunătățite care permit o mai bună direcționare a celulelor canceroase și reducerea efectelor secundare.

Chirurgia conservatoare și reconstrucția mamară sunt acum opțiuni pentru multe femei, asigurând atât eliminarea completă a tumorii, cât și o estetică îmbunătățită. În plus, chirurgii au făcut progrese în tehnici minim invazive, cum ar fi biopsia ghidată ecografic, care reduce invazivitatea și timpul de recuperare.

De asemenea, terapiile complementare precum acupunctura, yoga și terapia prin artă au fost adoptate ca mijloace de gestionare a stresului și îmbunătățire a calității vieții pacientelor cu cancer la sân. Aceste practici pot oferi sprijin emoțional și fizic pe parcursul tratamentului și al recuperării.

Cu toate acestea, există încă multă muncă de făcut în lupta împotriva cancerului la sân. Unele subtipuri de cancer la sân pot fi mai rezistente la tratament sau se pot răspândi în alte părți ale corpului, ceea ce face continuarea cercetărilor și dezvoltarea de noi terapii o prioritate.
Despre toate acestea si inca mai multe informatii practice si utile, cum ar fi : etape dupa diagnosticare, optiuni de tratamemt, sfaturi practice, puteti urmari in emisiunea din linkul de mai jos!

În concluzie, avem motive de speranță în combaterea cancerului la sân. Diagnosticul și tratamentul precoce, terapiile țintite și terapiile complementare au adus progrese semnificative în îmbunătățirea prognosticului și calității vieții pacientelor.

Postare anterioară
Postare următoare

Mulțumim pentru abonare!

Acest email a fost deja înregistrat!

Cumpără ținuta

Alege Opțiuni

Editează opțiunea
Back In Stock Notification

Alege Opțiuni

this is just a warning
Conectare
Coș de cumpărături
0 articole

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping